Beste ouders,

In onze school werd een besmetting met het coronavirus COVID-19 vastgesteld. We kunnen ons voorstellen dat u daarover bezorgd bent, vandaar dat we u graag open en duidelijk informeren over welk effect dit op uw kind kan hebben.

Er werd een contactonderzoek door het CLB uitgevoerd. Op basis van die resultaten namen we ondertussen al volgende maatregelen:

– De besmette leerling zit in quarantaine en krijgt de nodige verzorging.

– HOOG RISICOCONTACTEN: alle ouders van het beperkt aantal hoog risico leerlingen werden persoonlijk gecontacteerd. Deze leerlingen zijn thuis in quarantaine en zullen volgens de voorziene regeling getest worden.

– LAAG RISICOCONTACTEN: De ouders van leerlingen die een laag risico contact hadden, worden hiervan op de hoogte gebracht. Het risico dat deze leerlingen besmet werden is laag. Ze krijgen duidelijke richtlijnen die ze dienen te volgen.

– GEEN RISICOCONTACTEN: de meerderheid van de leerlingen had geen risicocontacten met de leerling in kwestie. Dat weet u omdat u niet werd gecontacteerd. Voor deze leerlingen verandert er niets. Er is voor hen geen enkele reden om thuis te blijven.

Omdat we de gezondheid van al onze leerlingen en personeel erg belangrijk vinden, zullen wij u in de toekomst op deze manier blijven informeren mochten er zich nieuwe ontwikkelingen voordoen. We blijven ook verder de veiligheids- en hygiënemaatregelen toepassen en hopen samen met u dat iedereen gezond blijft! Samen met u dragen we op deze manier zorg voor het welbevinden en de gezondheid van iedereen. Bedankt voor uw medewerking en aarzel niet om contact op te nemen met de school als er nog iets onduidelijk is.

 

Groeten

Veronique

 

VERONIQUE VERHEYEN

Directeur

GBS De Knipoog

Schoolstraat 17

2520 Ranst

Tel. 03 475 14 48

directie.gbsranst@ranst.be

 

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.